Afzuiging voor graveerlaser

De veiligheid van u of uw medewerker is hoogste prioriteit bij SMK Laser. Het lasergraveren is een bewerking waarbij schadelijke stoffen vrij kunnen komen. Hierbij kunt u denken aan aluminium graveren, deze dampen kunt u beter afzuigen om lichamelijke schade op lange termijn te voorkomen.
SMK Laser wil uw veiligheid waarborgen en biedt een brede selectie aan mogelijkheden.

Meer informatie over dit product

Afzuiging multi work station

Heeft u meerdere laserstations dan is het multi station afzuigingsysteem uw oplossing.
Tevens is deze machine inzetbaar om meerdere monden om een bepaald product te plaatsen. Op deze manier maximaliseert u de plaatselijke afzuigcapaciteit optimaal en creëert u een veilige werkplek.
Heeft u extra capaciteit nodig dit is zeker mogelijk, de 500 cm3/h is de volgende stap. Vraag uw productspecialist om extra advies voor een optimale afzuigcapaciteit.

Meer informatie over dit product


Industrie afzuiginstallatie SMK-300 compact

Deze 300 serie afzuiginstallatie wordt gekenmerkt door een goede capaciteit en de multie stage filterelementen. Met een PLC aansturing en een potentieel vrij contact kunt u desgewenst de graveermachine of andere machine aan of uitzetten dmv knopdruk.
Tevens beschikt deze machine standaard over een afstandbediening waarmee u de ventilator harde of zachter mee laat draaien zodat de hoeveelheid volume afgestemd kan worden op uw behoefte.

Meer informatie over dit product

Veiligheidsbril voor laser graveermachines

Een oogletsel vanuit de laser invalshoek als gevolg van de speciale anatomie van het oog en de speciale fysiologische relatie. De laseroperator die geen gebruik maakt van laserveiligheidsglazen kan een netvliesbeschadiging oplopen en een incident onder een bepaalde ooghoek zijn nauw gerelateerd. De reden daarvoor is dat de oogbal zelf een condensorloenssysteem is, wanneer de laserstraal het oog evenwijdig aan de optische as binnengaat, concentreert het zich in een kleine vlek in het midden van het macularius gebied van de fundus, en de energiedichtheid is 3 tot 4 keer hoger dan die van het hoornvlies, dus de laserstraling is erg gevaarlijk.
SMK laser wil u vriendelijk doch dwingend verzoeken om altijd een veiligheidsbril te dragen die gecertificeerd is met de juiste filtersterkte voor uw toepassing.

Weet u !

Laser ontstond in de jaren zestig, maar het principe van terugwerkende kracht kan al in 1916 zijn, wat werd gevonden door de beroemde fysicus Albert Einstein.
Het komt uit de eerste letter van "Lichtversterking door gestimuleerde emissie van straling". In slechts een paar decennia van ontwikkeling had de toepassing van de laser zich verspreid over alle sectoren en velden, inclusief lasergraveren, laser-afstandsmeter, laserradar, lasersnijden, laserzichtcorrectie, laserschoonheid, enz.