Graveermachine

Graveermachine - de keuze is reuze

Met behulp van een graveermachine kunt u een oppervlakte bewerken en daar bijvoorbeeld een logo of tekst op graveren. Het graveren is een contactloos productieproces, waarbij energie in een geconcentreerde bundel (de laserstraal) op het te bewerken oppervlakte wordt gericht. Vervolgens wordt met behulp van de interne spiegel de lasterstraal verplaatst en zo vindt de gravering plaats. Er zijn veel verschillende soorten graveermachines, afhankelijk van uw wensen is er altijd wel een type dat precies aansluit op uw behoeften.
Hoe diep de gravering wordt, hangt af van het vermogen, de materiaalsoort en de snelheid waarmee wordt gegraveerd. De materiaaloppervlakte wordt tijdens het graveren verpulverd, waardoor dampen vrij komen die op termijn irritaties en beschadigingen aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Daarom is het verstandig altijd een afzuiginstallatie te plaatsen bij de graveermachine.

Meer informatie over onze producten

Eén graveermachine voor al uw wensen

Als u op zoek bent naar een graveermachine waarmee u zowel kleine als grote producten mee kunt graveren, is het model FO-PZ van SMK laser company een goede keus. Deze graveermachine heeft een 360-graden zwenkkolom waarmee u de laserkop buiten de tafel kunt draaien zodat de vloeroppervlakte tot aan de onderkant van de laserkop het werkbereik wordt. Deze veelzijdige machine heeft alles in huis wat u nodig heeft om te kunnen graveren. Een grote voetplaat, een zwenkbare kolom en zowel de hoogte als diepte kunnen versteld worden.

De krachtpatser

Voor de meer professionelere klussen is het model FO-P zeer geschikt. Deze krachtpatser levert prestaties op hoog niveau. De interne componenten zijn goed op elkaar afgestemd en bij het maken en ontwerpen van deze graveermachine is steeds het uitgangspunt 'kwaliteit en betrouwbaarheid' genomen. Dankzij de goede componenten in deze machine is het aansluiten van randapparatuur (zoals rotatie-modules) heel eenvoudig. De laserbron is van IPG of Raycus, die beide garant staan voor een stabiel productieproces. Daarmee is voor dit type graveermachine een levensduur van 100.000 uur gewaarborgd.

Kei voor de reclamewereld

Voor mensen die veel ronde voorwerpen willen graveren, zoals pennen of kwasten, is het type FO-PR een top graveermachine. Deze machine is speciaal uitgerust met een pennen-transporteur die ontwikkeld is voor bedrijven die actief zijn in de reclamewereld. De FO-PR is een ware productiemachine als het gaat om het graveren van ronde voorwerpen in grotere aantallen. De pennen-transporteur is een op zichzelf staande optie de volledig demontabel is en ook inzetbaar is op andere voorwerpen.

Voor de kleine klus

Ook voor kleine klussen of een sporadische gravering heeft SMK laser company een geschikt model: de FO-E. Deze graveermachine heeft lagere investeringskosten en de juiste verhouding van prestatie ten opzichte van de kostprijs. Ideaal voor bedrijven waarbij graveren niet de hoofdactiviteit is. SMK laser company heeft deze graveermachine samengesteld met een fiberlaserbron die een minimale levensduur garandeert van 50.000 tot en met 70.000 uur. Ideaal om staal, rvs, duplex, messing, koper, aluminium en sommige kunststoffen te graveren.

Voor ieder wat wils

SMK laser company heeft graveermachines die aansluiten op iedere behoefte of wens. Ook voor specialistische productie-oplossingen bent u bij SMK laser company aan het goede adres. Als u speciale toepassingen heeft, kunt u samen met SMK laser company onderzoeken welke methode het meest geschikt is. Vaak wordt gekozen voor de ON THE FLY methode, omdat deze in de lopende band productie kan worden toegepast. Zo graveert of snijdt u verschillende voorwerpen, zoals dozen snijden of eenvoudig flessen, tubes, deksels of andere voorwerpen graveren.