Met een graveermachine kunt u een oppervlakte bewerken en daar bijvoorbeeld een logo of tekst op graveren. Graveren is een techniek waarbij energie in een geconcentreerde bundel (laserstraal) op het oppervlak wordt gericht en er een afbeelding of tekst in wordt gegraveerd. U bent vast bekend met een gravering in relatiegeschenken, zoals een sleutelhanger of pen, of in sieraden – een trouwdatum of naam op de binnenkant van een ring of een persoonlijke boodschap op de achterkant van een horloge. Er bestaan graveermachines voor allerlei verschillende materialen en toepassingen. Er is altijd wel een type graveermachine die aansluit bij uw wens. Tijdens het graveerproces wordt het oppervlaktemateriaal verpulverd, waardoor dampen vrij komen die op termijn irritatie aan ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Daarom adviseren wij altijd om een afzuiginstallatie te plaatsen bij uw graveermachine. Zo waarborgt u de veiligheid voor uzelf en uw medewerkers.

Welke materialen zijn te graveren?

SMK Laser Company is gespecialiseerd in het produceren van graveermachines die geschikt zijn voor het graveren van onder andere de volgende materialen:

Welke graveermachine heb ik nodig?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van het materiaal dat u wilt bewerken, hoe veel producten u gaat graveren, hoe groot de producten zijn die u gaat graveren. Zo heeft SMK Laser Company graveermachines die een open structuur hebben of een dichte behuizing. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van onze graveermachines en waar zij het meest geschikt voor zijn.

Kei voor de reclamewereld: de FO-PR

Voor mensen die veel ronde voorwerpen willen graveren, zoals pennen of kwasten, is het type FO-PR een uitstekende graveermachine. Deze machine is speciaal uitgerust met een pennentransporteur die ontwikkeld is voor bedrijven die met name actief zijn in de reclamewereld en het graveren van relatiegeschenken. De FO-PR is een ware productiemachine als het gaat om het graveren van ronde voorwerpen in grotere aantallen. De pennentransporteur is een op zichzelf staande optie de volledig demontabel is en ook inzetbaar is op andere voorwerpen.


Ontdek de FO-PR

De krachtpatser: de FO-P

Voor de meer professionelere klussen is het model FO-P zeer geschikt. Deze krachtpatser levert prestaties op hoog niveau. De interne componenten zijn goed op elkaar afgestemd en bij het maken en ontwerpen van deze graveermachine is steeds het uitgangspunt 'kwaliteit en betrouwbaarheid' genomen. Dankzij de goede componenten in deze machine is het aansluiten van randapparatuur (zoals rotatiemodules) heel eenvoudig. De laserbron is van IPG of Raycus, die beide garant staan voor een stabiel productieproces. Daarmee is voor dit type graveermachine een levensduur van 100.000 uur gewaarborgd.


Ontdek de FO-P

Voor de kleine klus: de FO-E

Kleine klus of sporadische gravering? Ook daarvoor hebben we een geschikt model: de FO-E. Deze graveermachine heeft lagere investeringskosten en de juiste verhouding van prestatie ten opzichte van de kostprijs. Ideaal voor bedrijven waarbij graveren niet de hoofdactiviteit is. SMK laser company heeft deze graveermachine samengesteld met een fiberlaserbron die een minimale levensduur garandeert van 50.000 tot en met 70.000 uur. Ideaal om staal, rvs, duplex, messing, koper, aluminium en sommige kunststoffen te graveren.


Ontdek de FO-E

Eén graveermachine voor al uw wensen: de FO-PZ

Als u op zoek bent naar een graveermachine waarmee u zowel kleine als grote producten kunt graveren, is het model FO-PZ van SMK Laser Company een goede keus. Deze graveermachine heeft een 360-graden zwenkkolom waarmee u de laserkop buiten de tafel kunt draaien zodat de vloeroppervlakte tot aan de onderkant van de laserkop het werkbereik wordt. Deze veelzijdige machine heeft alles in huis wat u nodig heeft om te kunnen graveren. Een grote voetplaat, een zwenkbare kolom en een verstelbare hoogte en diepte.


Ontdek de FO-PZ

ON THE FLY

SMK Laser Company heeft graveermachines die aansluiten op iedere behoefte of wens. Ook voor specialistische productie-oplossingen bent u bij SMK Laser Company aan het goede adres. Als u speciale toepassingen heeft, kunt u samen met ons onderzoeken welke methode het meest geschikt is. Vaak wordt gekozen voor de ON THE FLY methode, omdat deze in de lopende band productie kan worden toegepast. Zo snijdt u eenvoudig dozen, of graveert flessen, tubes, deksels of andere materialen.


Ontdek de ON THE FLY

Hulp of advies nodig? Demo inplannen? Offerte aanvragen?

Als u vragen heeft of advies wilt over één of meerdere van onze graveermachines, kunt u contact opnemen via het contactformulier, via het telefoonnummer 053-22 05 363 of stuur een e-mail naar info@smklaser.nl Als u interesse heeft in een demonstatie of u wilt een offerte aanvragen, staan wij uiteraard ook voor u klaar. Wij helpen u graag!