Als u de aanschaf van een graveerlaser overweegt, hebt u vast al nagedacht over de kosten hiervan. Deze aankoop hoeft echter niet duur te zijn. SMK laser company heeft een economisch aantrekkelijke graveerlaser die zeer geschikt is voor bedrijven waarbij de hoofdactiviteit niet draait om graveren. Maar ook voor de doorgewinterde graveerders heeft SMK laser company een goede oplossing.
De graveerlasers zijn ontworpen om staal, rvs, koper, duplex, aluminium, messing en zelfs sommige kunststoffen te graveren. Ze hebben een red point focus marker en zijn onderhoudsvrij. Bij de koop van een lasergraveermachine bij SMK laser company krijg u ook een laptop en bijbehorende software geleverd. U krijgt zelfs een training op locatie zodat u goed kunt kennismaken met de systemen en de werkwijze en ter plekke vragen kunt stellen aan een expert.

Meer informatie over onze producten

Hoe werkt een graveerlaser?

Wat belangrijk is om vooraf te weten, is dat bij het graveren het materiaaloppervlak wordt verpulverd, waar dampen bij vrijkomen. Deze dampen kunnen irritaties en zelfs beschadigingen aan de ogen en luchtwegen veroorzaken. Daarom is het belangrijk (al dan niet noodzakelijk) om een afzuiginstallatie te plaatsen bij de graveerlaser om uw veiligheid (en eventueel de veiligheid van uw medewerkers) te waarborgen.
Een graveerlaser gaat geheel contactloos te werk. Het productieproces vindt plaats doordat een geconcentreerde bundel energie (de laser) op een oppervlakte wordt gericht en daarna wordt bewogen. Door deze beweging vindt de gravering plaats. Hoe diep de gravering wordt, hangt af van het materiaal, het vermogen van de laser en de snelheid waarmee wordt gegraveerd.

Wat kunt u graveren?

De software van de graveerlaser is compatibel met Autocad, CoralDraw en meer. U kunt verschillende soorten bestanden importeren (denk aan JPEG, DFX, DWG of BMP) met daarin de afbeelding die u wilt graveren. U kunt bijvoorbeeld teksten, logo’s, QR-codes, barcodes of serienummers graveren op verschillende soorten materialen.
Zoals hierboven beschreven kunt u veel verschillende vormen, afbeeldingen of codes graveren. Wat de materialen betreft, kunt u ieder metaal graveren en zelfs sommige kunststoffen. Dat maakt een graveerlaser ideaal voor bedrijven in de relatie- of reclame-industrie, maar ook juweliers of bedrijven in de medische sector kunnen veel baat hebben bij een graveermachine. Uiteraard zijn de machines ook zeer geschikt voor graveershops of kunststof verwerkers.

SMK laser company voor uw laser graveermachine

Als het om lasergraveermachines gaat, en u snelheid en betrouwbaarheid belangrijk vindt, moet u bij SMK laser company zijn. Dit is een jong en dynamisch bedrijf dat gespecialiseerd is in graveerlasers voor diverse industrieën. Het streven is dat u de maximale kwaliteit krijgt, tegen een zo gering mogelijke investering. Vanuit standaard oplossingen wordt de beste oplossing voor u gevonden. Maar ook bij complexere vraagstukken is SMK laser company de beste keuze. Samen met een product specialist gaat u een compleet traject invullen, van inventariseren naar configureren, implementeren en uiteindelijk tot produceren.
De machines uit het assortiment van SMK laser company leveren permanente krasvrije gravering. Ze maken gebruik van een high speed processing graveertechniek en hebben allemaal multifunctionele graveermogelijkheden. De compacte desktopmodellen zijn ideaal voor zowel kleine als grote producten, en er is zelfs een model met een grote automatische pennen transporteur; ideaal voor bedrijven uit de reclame- of relatie-industrie.