Op zoek naar een graveermachine voor metaal? Dan bent u bij SMK laser company aan het goede adres. Ze leveren laser graveermachines met laptop en geïnstalleerde software, inclusief training op locatie. En op alle producten krijgt u 3 jaar volledige garantie. Het assortiment aan lasers is heel divers, afhankelijk van uw behoeften is er altijd wel een machine die aansluit op uw wensen. Zelfs voor producten die aan de lopende band gegraveerd moeten worden heeft SMK laser company een oplossing.
Met een goede graveermachine kunt u veel verschillende oppervlakten graveren. Denk aan messing, brons, staal, koper, aluminium en zelfs sommige kunststoffen. Een goede graveermachine werkt met alle soorten metaal en vele kunststoffen. Laser graveren biedt ontzettend veel mogelijkheden, met de bijgeleverde software kunt u veel verschillende soorten bestanden importeren. Bijvoorbeeld DFX, DWG, JPEG en BMP, om maar enkele te noemen.
Vervolgens kunt u aan de slag en kunt u dingen graveren zoals matrixcodes, serienummers, barcodes, QR-codes of een logo en zelfs teksten. Werken met een graveermachine die metaal kan graveren is zeer interessant voor bedrijven zoals een juwelier, graveershops, de relatie-industrie of de reclame-industrie. Maar ook de medische sector kan baat hebben bij een graveermachine.

Meer informatie over onze producten

Wat is laser graveren?

Bij het graveren met een laser wordt een geconcentreerde bundel energie (de laser) op een oppervlakte gericht. Als de laserstraal vervolgens verplaatst wordt, vindt de gravering plaats. Het is dus een geheel contactloos productieproces. Afhankelijk van het vermogen van de graveermachine, de snelheid waarmee wordt gegraveerd en het type materiaal waarop gegraveerd wordt, kan worden bepaald hoe diep de gravering wordt.
Bij dit proces wordt een gedeelte van de oppervlakte van het materiaal verpulverd. Hierdoor komen er dampen vrij die op de lange termijn irritaties of zelfs beschadigingen aan de ogen en luchtwegen kunnen veroorzaken. Daarom is het zeer verstandig om bij een graveermachine voor metaal ook een afzuiginstallatie te plaatsen. Deze zal het verpulverde materiaal opzuigen, zo waarborgt u de veiligheid van uzelf en/of uw medewerkers.

Metaal bewerken met een graveermachine

Met een goede graveermachine is het heel makkelijk om metaal te bewerken. De graveermachines van SMK laser company zijn compacte modellen die geschikt zijn voor zowel het graveren van kleine als grote producten. Ook kunnen de machines alle grafische en belangrijke bestandsindelingen importeren, zoals de indelingen die we net noemden. Bovenal zijn de machines onderhoudsvrij en komen ze met 3 jaar volledige garantie.
Neem bijvoorbeeld het model FO-PZ, deze machine is speciaal uitgerust met een zware stabiele zwenkbare kolom die speciaal ontwikkeld is voor bedrijven die veel verschillende producten graveren, dus niet alleen metaal. Het maakt niet uit of het product groot of klein is, deze graveermachine kan het aan.

Krachtpatser van een graveermachine

Het model FO-P van SMK laser company is een echte krachtpatser. Hij heeft veel kwaliteit aan boord, is flexibel en een moduleer inzetbare lasergraveermachine. Dit desktop-model is geschikt voor elk bedrijf: voor mensen die soms enkele producten graveren of mensen die een hele serie aan producten moeten graveren. Deze professionele machine heeft tal mogelijkheden om uit te breiden en heeft een levensduur van 100.000 uur.